Usein kysyttyä

Osuuskunta on yritys siinä missä muutkin yritysmuodot. Osuuskunnan suurena etuna on se, että et yritä yksin vaan osuuskunta on oma yhteisö, jossa sinun ei tarvitse yksin kantaa yrittäjyyteen liittyviä riskejä ja velvoitteita – osuuskunnan hallinto hoitaa byrokratian puolestasi.

Osuuskuntaan liittyy liittymismaksu, jolla on tarkoitus sitouttaa ja saada aktivisia jäseniä toimintaan. 

Lue Osuustoimintakeskus Pellervon sivuilta hyvä kooste miksi kannattaa liittyä osuuskuntaan.

Osuuskunnan jäsenyys sopii erityisen hyvin oman osaamisen myyntiin. Jos kaikki yrittäjyyteen liittyvät kiemurat kuten esimerkiksi viranomaisvelvoitteet ja taloushallinto ovat hebreaa ja haluat keskittyä oman työsi tekemiseen – siihen minkä parhaiten osaat – on osuuskunta erittäin hyvä vaihtoehto. 

HEIMO Oskin liittymismaksu on 99 euroa. Liittymismaksu sisältää osuuspääomamaksun, joka on 50 euroa – osuuspääomamaksu palautetaan jäsenyyden kestäessä vuoden (jäsenyyden päättymisen yhteydessä).

Ainoa kulu jäsenyyden aikana on jäsenen käyttäessä laskutuspalvelua osuuskunta periin jokaisesta laskutuksesta hallintokorvauksen eli ns. laskutuspalkkion (4%).

Muistathan, että et saa koko asiakkaalta laskutettavaa summaa itsellesi, koska työosuuskunnassa toimiessasi siitä maksetaan myös työntekijän pidätykset,  arvonlisävero ja lakisääteiset työnantajamaksut (kuten muutoinkin palkkasuhteessa).

Voit kuitenkin saada käyttöösi vähennyksiä (mm. matkakulut tai tarvikehankinnat), jos olet sopinut asiakkaan kanssa ko. vähennysten lisäämisestä laskuun.

Hallintokorvaus (ts. palvelupalkkio) peritään laskutettavista laskuista (hallintokorvaus on 4%). Hallintokorvaukset käytetään osuuskunnan yleisten hallinto- ja palvelukulujen kattamiseen.

Suurin ero on status – eli työosuuskunnassa työt tehdään työsuhteessa osuuskuntaan eli olet palkansaaja/työntekijä. Kevytyrittäjyydessä sinut tulkitaan helpommin yrittäjäksi.

Osuuskunnan jäsenenä palkastasi maksetaan TYELiä eli olet palkansaaja kun taas kevytyrittäjyydessä palkkioistasi tulee maksaa YELiä. Osuuskunnan jäsenenä voit kuulua oman alasi liittoon ja kerryttää ansiosidonnaista. 

Jäsenemme on myös vastuu- ja työtapaturmavakuutettuja.

Autamme ja neuvomme myös työsi hinnoittelussa sekä sopimusasioissa. Tarjoamme myös jäsenistön osaamista potentiaalisille asiakkaille.

HEIMO Osk on työosuuskunta, jonka tarkoitus on tarjota palveluita jäsenilleen kustannustehokkaasti sekä parantaa työmahdollisuuksia. HEIMO Oskin jäsenenä et ole yrittäjä, vaan palkansaaja.

Yritykset/jäsenet tekevät toimeksiannot HEIMO Oskin kautta, joka hoitaa sopimukset, palkanmaksun, lakisääteiset velvoitteet, laskutuksen sekä myös mahdollisen karhuamisen/perinnän.

HEIMO Oskilla on myös sisäisiä hankkeita ja projekteja, joihin työllistetään ensisijaisesti jäseniä. 

Työtä tehdään HEIMO Oskin lukuun sekä työsuhteessa HEIMOon.

Verohallituksen palkkaa- vai työkorvausta ohjeen mukaan osuuskunnan kautta tehtävä työ on työsuhteista.

Työttömyyskassat ja TE-toimistot ratkaisevat kuitenkin asian itsenäisesti, joten ennen liittymistä kannattaa selvittää työttömyysasemansa itse ko. viranomaisilta.

Kun olet työsuhteessa Osuuskuntaan voit kerryttää ansiosidonnaista. Jos et ole vielä minkään liiton tai kassan jäsen voit liittyä esim. YTK:aan kun työsuhteesi osuuskuntaan astuu voimaan.  YTK:n  sivuilta voit käydä tutustumassa jäsenyys- ja työssäoloehtoihin.

HEIMO Osuuskunnan jäsenenä voit tarjota kotitalousvähennyskelpoisia palveluita. Katso vero.fi sivuilta millä kriteereillä ja mihin töihin kotitalousvähennyksen saa.

Voit pyytää Osuuskuntaa avaamaan tukku/yritystilin tarvitsemaasi yritykseen, Avatut tukku/yritystilit ovat käteistilejä eli jäsen maksaa materiaalihankinnat tilauksen/oston yhteydessä.

Muistathan, että voit myös vähentää materiaalikulut laskulla jos olet sopinut asiakkaan kanssa asiasta.

OTa yhteyttä

Lue rekisteri- ja tietosuojaselosteemme tästä.

050 4703 555

Ma-pe 12.00-16.00

Sähköposti
 
info@heimoosk.com