Osuuskunnan toiminimi on HEIMO Collective Osk ja kotipaikka Vantaa
Osuuskunnan pääasiallisena tarkoituksena ja toimialana on jäsentensä hyvinvoinnin, ammatin, työllisyyden ja talouden tukemiseksi harjoittaa ja järjestää jäsenille työtilaisuuksia siten, että jäsenet ovat työsuhteessa osuuskuntaan ja tekevät työtä osuuskunnan lukuun. Osuuskunnan toimialana on asiantuntija- ja työpalvelujen tarjoaminen sosiaalisessa mediassa. Jäsentensä työllistämiseksi osuuskunta harjoittaa yritysten ja organisaatioiden toiminnan kehittämiseen ja tukemiseen sekä yrittäjyyden edistämiseen liittyviä markkinoinnin, brändäyksen, informaatio- ja viestintäteknologian, henkilöstön kehittämisen, elinkeinotoiminnan, kulttuuritoiminnan ja projektinhallinnan konsultoinnin-, jne. palveluja. Osuuskunta toimii myös mainonnan, tiedottamisen ja julkaisutoimen parissa mm. harjoittaen kustannus- ja julkaisutoimintaa, graafista suunnittelua, muotoilua, podcastien tuottamista ja julkaisua, elokuva-, video-, ja televisio-ohjelmatuotantoa, äänitteiden ja musiikin kustantamista, uutistoimistopalveluita, kirjojen ja lehtien, tms. painattamista ja tallenteiden monentamista, ääni-, kuva- ja video- ja atk-tallenteiden tuotantoa, tekijanoikeuksien hallinnointia, tuotantoja, kulttuuri- ja viihdetoimintaa, tapahtumien järjestämistä. Kiinteistöjen ja työtilojen vuokraustoimintaa, yritysten laskutuspalvelua, taloushallinnon, kirjanpidon ja yritysverotuksen asiantuntijapalveluja. Osuuskunnan jäsenet harjoittavat myös kauneus-, terveys- ja hyvinvointipalveluja sekä erilaista liikunnan ohjaamista. Hoiva-, hoito- sekä fysiatrian että sairaanhoidon palveluja, kotipalvelua ja ruokahuoltoa, siivousta, luontaishoitoja, henkilökohtaisen avustajan tehtäviä, majoitus- ja ravitsemus-, matkatoimistopalveluja ja matkailun oheistoimintaa, tekstiilien ja vaatteiden valmistusta ja korjausta, rakentamisen suunnittelua, uudis- ja korjausrakentamista, korjausta, vuokrausta ja myyntiä, kiinteistönhoitoa, kesämökkien huolto-, vartiointi-, isännöinti- ja rakennuspalveluja, erä-, elämys- ja muita matkailupalveluja, ohjelmapalveluja, järjestysmiestoimintaa, kielenhuoltoa ja käännöspalveluja sekä eläinten koulutusta ja hoitoa. Osuuskunnan toimenkuvaan kuuluu myös kaikki ICT- ja atk-alan toimet ohjelmistokoodaamisesta konesalitoimintaan. Lisäksi osuuskunnan toimialaan kuuluu kaikkeen edellä mainittuun liittyvä opetus-, koulutus-, tutkimustoiminta sekä erilaisten teematilaisuuksien, tapahtumien ja elämysten kokonaisvaltainen järjestäminen ja muu laillinen toiminta, jolla osuuskuntaan liittyneet ammatinharjoittajajäsenet itseään työllistävät. Osuuskunta voi harjoittaa toimintaa sekä Suomessa että ulkomailla. Osuuskunta voi tehdä myös arvopaperikauppaa sekä omistaa kiinteistöjä.
Osuuskunnan jäsenyyttä haetaan kirjallisesti hallitukselta. Osuuskunnan hallitus päättää hakemuksen hyväksymisestä tai hyväksymismenettelystä ja hyväksymisen edellytyksistä. Jäsenyys alkaa, kun hakemus on hyväksytty.
Hallituksen on pidettävä osuuskunnan jäsenistä ja entisistä jäsenistä aakkosellista luetteloa siten kuin osuuskuntalaissa määrätään. Jos osuuskunnan osuuksia voivat merkitä myös muut kuin jäsenet, myös tällaiset omistajat on merkittävä luetteloon. Jäsenluetteloon merkittävistä tiedoista ja jäsenluettelon julkisuudesta säädetaan osuuskuntalaissa.
Osuuskunta voi osuuskunnan jäsenten palvelemisen lisäksi tarjota palvelujaan Heimo Interactive Oy:lle. Hallitus voi päättää palveluiden tarjoamisesta myös muille.
Jäsenen on otettava yksi osuus jonka kokonaishinta on 99 euroa ja se sisältää sekä liittymismaksun että osuusmaksun. Osuuden nimellisarvo (osuusmaksun merkintähinta) on 50 euroa. Osuudesta osuuskunnalle maksettavasta merkintähinnan muutoksesta ja maksuehdoista päättää osuuskunnan kokous tai osuuskunnan kokouksen valtuuttamana osuuskunnan hallitus. Osuuden merkintähinta voi poiketa osuuden nimellisarvosta. Merkintähinnan tulee kuitenkin aina olla vähintään osuuden nimellisarvo.
Osuuden merkintähinnasta on vähintään osuusmaksun nimellisarvoa vastaava määrä merkittävä osuuspääomaan. Osuusmaksu palautetaan kokonaisuudessaan jäsenelle vain jos tämän jäsenyys on kestänyt vähintään 12kk. Osuusmaksu palautetaan viimeistään vuosi sen tilikauden päättymisestä, jonka aikana jäsen erosi tai irtisanoi osuutensa. Jos osuuskunnalla ei ole palautuskykyä tilinpäätöksen perusteella, osuusmaksua ei palauteta lainkaan. Jäsen ei voi myydä tai siirtää osuuttaan toiselle jäsenelle, eikä osuuskunnan ulkopuoliselle henkilölle. Lisäksi sääntöjen 13§ määrätään vapaaehtoisten lisäosuuksien poikkeavista säännöistä.
Osuuskunnan liittymismaksu on 49 euroa, jota ei palauteta. Liittymismaksu kirjataan oman vapaan pääoman rahastoon. Liittymismaksu peritään jäseneltä vain kerran.
Jäsenillä ei ole velvollisuutta ylimääräiseen maksuun, mutta osuuskunta voi ottaa vapaaehtoisesti lainaa jäseniltään. Lainan ottamisesta hallitus sopii erikseen jäsenen kanssa kirjallisin ehdoin.
Osuuskunnalla tulee olla vararahasto. Vararahastoon on siirrettävä viisi (5) prosenttia taseen osoittamasta tilikauden ylijäämästä, josta on vähennetty taseen osoittama tappio edellisiltä tilikausilta. Vararahastoa on kartutettava kunnes se on vähintään 2500 euroa. Osuuskunnalla voi olla vararahaston lisäksi muitakin rahastoja.
Osuuskunnan jäsenilleen hankkimien tavaroiden ja palvelujen hinnoista päättää hallitus. Hinnoitteluperusteesta päättää osuuskunnan kokous hallituksen esityksestä.
Jäsen voi merkitä itselleen 1-100kpl B- ja/tai E-osuuksia. Yksittäisen jäsenen äänimäärä ei kuitenkaan voi ylittää kymmentä (10) ääntä, eikä yhtymä osuuksien haltijan kahtakymmentä (20) ääntä osuuskunnan kokouksessa vaikka tällä olisi useampia (lisä)osuuksia. Jos vapaaehtoisia lisäosuuksia halutaan lunastaa liittymisen jälkeen, tapahtuu se ilmoittamalla lunastettavien osuuksien määrä hallitukselle ja suorittamalla maksu osuuksista osuuskunnan tilille yhdessä erässä viimeistään kuukauden kuluessa ilmoituksesta.
Jäsenet käyttävät päätösvaltaansa sille lain tai sääntöjen mukaan kuuluvissa asioissa osuuskunnan kokouksissa. Kokous pidetään osuuskunnan kotipaikassa. Kokous voidaan pitää myös muulla paikkakunnalla, jossa osuuskunnalla on toimipaikka tai osuuskunnan jäsenistä enemmän kuin puolella on jäsenluettelon mukainen kotipaikka. Jäsen voi osallistua osuuskunnan kokoukseen myös postin tai tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla. Edellytyksenä on, etta osallistumisoikeus ja ääntenlaskennan oikeellisuus voidaan selvittää tavallisessa osuuskunnan kokouksessa noudatettavaan menettelyyn verrattavalla tavalla. Poissaoleva jäsen voi valtuuttaa toisen osuuskunnan jäsenen äänestämään puolestaan valtakirjalla. Osuuskunnan kaikki jäsenet voivat yksimielisesti päättää osuuskunnan kokoukselle kuuluvasta asiasta ilman kokousta. Päätös tehdään kirjallisesti ja se on päivättävä ja allekirjoitettava. Päätöksessä on mainittava päätökseen osallistuneiden jäsenten nimet. Vähintään kahden jäsenen on allekirjoitettava päätös. Osuuskunnan kokouksen koolle kutsumisessa, kokouskutsun sisällössä, kokouskutsuajassa ja kutsutavassa sekä kokousasiakirjojen nähtävillä pitämisessä ja lähettämisessä noudatetaan osuuskuntalain luvun määräyksiä. Kokouskutsu osuuskunnan kokoukseen lähetetään sähköpostilla jäsenen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai muulla sähköisellä tavalla.
Hallitus edustaa osuuskuntaa ja johtaa sen toimintaa. Osuuskunnan hallitukseen kuuluu vähintaan yksi (1) ja enintään viisi (5) jäsentä. Varajäsenien tarpeen määrittää osuuskuntalaki ja tämän myötä hallitusta täydennetään tarvittaessa. Hallituksen toimikausi on kaksivuotinen ja sen jälkeen toistaiseksi. Hallituksen jäsenen toimikausi alkaa valintakokouksen päättyessä. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Hallituksen jäsenistä tulee olla vähintään kaksi jäsentä Heimo Interactive Oy:n johtoryhmästä, jotka Interactiven hallitus on keskuudestaan nimennyt. Hallituksen jäsen voi erota toimikautensa aikana. Osuuskunnan hallituksessa ei voi toimia henkilö joka ei ole osuuskunnan jäsen.
Hallituksen puheenjohtaja vastaa siitä, että hallitus kokoontuu tarvittaessa. Puheenjohtajan on kutsuttava hallitus koolle, jos hallituksen jäsen tai toimitusjohtaja sitä vaatii. Jollei hallituksen puheenjohtaja vaatimuksesta huolimatta kutsu kokousta koolle, kutsun voi toimittaa hallituksen jäsen, jos vähintään puolet hallituksen jäsenista hyväksyy koolle kutsumisen. Kutsun voi toimittaa myös toimitusjohtaja. Hallitus voi päättää, että muukin kuin hallituksen jäsen saa olla läsnä kokouksessa. Toimitusjohtajalla on oikeus olla läsnä hallituksen kokouksissa ja käyttää niissä puhevaltaa, vaikka hän ei olisikaan hallituksen jäsen, jollei hallitus päätä toisin.
Hallitus on päätösvaltainen, kun saapuvilla on enemmän kuin puolet sen jäsenista. Päätosta ei kuitenkaan saa tehdä, ellei kaikille hallituksen jäsenille ole mahdollisuuksien mukaan varattu tilaisuutta osallistua asian käsittelyyn. Hallituksen päätökseksi tulee se mielipide, jota enemmän kuin puolet läsnä olevista on kannattanut. Jos äänet menevat tasan, ratkaisee puheenjohtajan ääni. Hallituksen kokouksesta on laadittava pöytäkirja, jonka allekirjoittaa hallituksen puheenjohtajan lisäksi yksi hallituksen siihen valitsema jäsen. Hallituksen jäsenellä ja toimitusjohtajalla on oikeus saada eriävä mielipiteensä merkityksi pöytäkirjaan. Pöytäkirjat on numeroitava juoksevasti ja säilytettävä luotettavalla tavalla.
Hallituksen on huolellisesti toimien edistettävä osuuskunnan etua. Hallitus huolehtii osuuskunnan hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä (yleistoimivalta). Hallitus voi yksittäistapauksessa tehdä päätöksen toimitusjohtajan yleistoimivaltaan kuuluvassa asiassa. Hallitus voi saattaa hallituksen tai toimitusjohtajan yleistoimivaltaan kuuluvan asian osuuskunnan kokouksen päätettäksi. Hallitus tai hallituksen jäsen ei saa noudattaa osuuskunnan kokouksen tai hallituksen tekemää päätöstä, joka on osuuskuntalain tai osuuskunnan sääntöjen vastaisena pätemätön.
Osuuskunnalla on toimitusjohtaja. Toimitusjohtajan on huolellisesti toimien edistettävä osuuskunnan etua. Toimitusjohtaja hoitaa osuuskunnan juoksevaa hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti (yleistoimivalta). Toimitusjohtaja saa ryhtyä osuuskunnan toiminnan laajuus ja laatu huomioon ottaen epätavallisiin tai laajakantoisiin toimiin vain, jos hallitus on hänet siihen valtuuttanut. Hallituksen päätöksen ei voida olettaa aiheuttavan osuuskunnan toiminnalle olennaista haittaa. Viimeksi mainitussa tapauksessa hallitukselle on mahdollisimman pian annettava tieto toimista.
Osuuskuntaa edustaa ja sen toiminimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin. Toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. Lisäksi hallituksen erikseen valtuuttama prokuristi prokuransa valtuuttamassa laajuudessa.
Osuuskunnan tilikausi on kalenterivuosi, kuitenkin niin että ensimmäinen tilikausi päättyy 31.12.2019. Kultakin tilikaudelta on laadittava tilinpäätös. Tilinpäätös on annettava tilintarkastajalle vähintään kuukautta ennen sitä kokousta, jossa tuloslaskelma ja tase esitetään vahvistettaviksi.
Sääntöjen muuttamisesta päättää osuuskunnan kokous. Päätös on pätevä jos sitä kannattavat jäsenet, joilla on vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä ellei osuuskuntalaissa tai näissä säännöissä ole määrätty suuremmasta äänienemmistöstä.
Riidat osuuskuntaa koskevissa asioissa pyritään ratkaisemaan välimiesmenettelystä annetun lain mukaan.
Vantaalla 30.6.2018