Esittelykuva_pulkkinen_Nina

nina pulkkinen

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Olen Nina, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja sosionomi. Teen ohjausta ja ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa Tampereella Lokomonkadulla, sekä tarvittaessa myös etänä. Minusta ja omista askeleistani lisää täällä. 

Voit varata ajan minkä tahansa ongelman, muutostarpeen tai elämäntilanteen vuoksi. Tarjoan perinteisen lyhytterapian lisäksi vaihtoehdon, jossa yhdistyvät konkreettisen ohjauksen ja terapian parhaat puolet. Otan aina kokonaistilanteen huomioon, sillä vaikka ongelma sijaitsee yhdellä alueella, se voi silti vaikuttaa enemmän toisella. 

Autan sinua löytämään toimivia keinoja päästä eteenpäin. Minulle voi tulla paitsi erilaisissa kriiseissä ja ongelmatilanteissa, myös uuden suunnan löytämiseksi ja sen toteutuksen suunnittelemiseksi. Lomakkeiden ja hakemusten täyttöapu luontuu niin halutessasi. Kerron tarvittaessa myös muista palvelukanavista (Kela, TE-palvelut, lastenvalvoja, ammatinvalintapsykologi, kuntoutus ym.).

Työssä jaksaminen, sekä erilaiset uraan ja elämänvalintoihin liittyvät kysymykset ovat lähellä sydäntäni, kuten myös parisuhdeongelmat ja eron työstäminen. Toimintani raamit ovat ratkaisukeskeisyydessä, mutta se ei rajaa muita menetelmiä pois. Yhdistelen matkan varrella oppimaani ja hyväksi havaitsevaani, joustavasti tarpeen mukaan. Tapaamisilla keskustellaan ja mietitään yhdessä erilaisia vaihtoehtoja, tarvittaessa tehdään tehtäviäkin. Myös ”kotiläksyt” ovat mahdollisia, jos niin haluat.

Terapian täytyy olla suuntauksestaan huolimatta aina edistymiseen ja hyvinvointiin tähtäävää. Minun työni on auttaa jäsentämään ajatuksia, ja erottamaan mikä vie kohti tavoitteita ja mikä puolestaan kauemmas niistä. Mielestäni mikään terapia ei ole onnistunutta, jos se on kovin kankeaa, lisää pahaa oloa tai tuntuu muuten erityisen raskaalta. Asiakkaan oma kokemus onkin työni tärkein mittari. Terapeutti on aina asiakasta varten, ei koskaan toisinpäin.

Parasta työssäni ovat asiakkaat ja heidän askeleensa, mutta myös saada nähdä miten toiveikkuus ja usko omiin kykyihin palaavat. Ulkopuolisena ihmisenä katson tilanteita vailla tunnesiteitä ja selityksiä, sellaisenaan kuin ne ovat. Siksi minulle on myös helppo puhua. Saamani palaute on ollut hyvää, erityisesti tavastani olla aidosti läsnä ja ihan oma itseni. En arastele mitään aihetta, eikä mikään inhimillinen ole minulle vierasta. Saat tulla sellaisena kuin olet. 

 

Olet lämpimästi tervetullut ottamaan ensimmäisen askeleesi kohti jotain uutta ja parempaa. 

Taustani

Valmistuin ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi 12/2019. Tarjoan ohjausta ja lyhytterapiaa, ongelmien ratkaisua erilaisissa elämäntilanteissa.

Sijainti

Valtakunnallinen / Tampere 

Otan asiakkaita vastaan Tampereella sekä valtakunnallisesti Skypen tai puhelimen välityksellä.

Yhteystiedot

Kotisivut
www.askeleita.fi

Sähköposti
nina@askeleita.fi

Puhelin
+358 41 317 9908

Vastaanotto
Lokomonkatu 25 (2. krs), 33900 Tampere