air-charging-dock

Sum up - maksupääte & tilitykset

Osuuskunta tarjoaa jäsenilleen maksuttoman Sum up -maksupäätteen (sis. maksupäätteen ja lataustelakan – edun arvo 49e).
Tilaa maksupääte itsellesi info@heimoosk.com 

Kun laite saapuu voit alkaa heti käyttämään sitä. Laitteen mukana on ohjeet kuinka kone aktivoidaan.

Laite palautetaan omassa pakkauksessaan takaisin osuuskunnalle tarpeen päättyessä/osuuskunnasta eroamisen yhteydessä. Osuuskunta maksaa palautuksen postikulut.

Ei kiinteitä kuluja

Maksat vain 1,49% per maksutapahtuma.

Hyväksyy pankki- ja luottokortit

Yhdistyy Bluetoothin avulla. Yhteensopiva iOS/Android älypuhelimilla ja tableteilla.

Käteistilitykset

Ei provisiota. ks. alta ohjeet tilitykseen.

Tilitykset palkkana

Osuuskunta maksaa myynnit sopimuksen mukaisena ajankohta palkkana tilillesi. Myynneistä vähennetään normaalit palkanmaksuun liittyvät kulut.

Käteismaksujen tilitys

Kaikki käteisveloitukset, jotka kirjaat maksupäätteelläsi kirjautuvat sinulle. Käteismyynti veloitetaan asiakkaalta samalla tavalla kuin korttimaksu, mutta sinulla itselläsi on ns. kassa käytössäsi, johon keräät myynnit ja tilität myynnit meille kerran kuukaudessa.

*******

Avaamme jokaiselle maksupäätteen haltijalle oman tuotekategorian, jonka alle voi luoda tuotteita => Toimita meille tuotenimikkeet ja summa (sis. alv) niin me syötämme tuotteet kategoriaasi. Voit myös käyttää ns. pikamaksua => syötä summa ja veloita maksu. Muista merkitä veloituksen yhteyteen tieto tuotteesta sekä omat tietosi (esim. Maija M. tai jäsennumerosi). Suosittelemme, että jos sinulla on palveluhinnasto niin tuotenimikkeet luodaan kategorioihin valmiiksi. Tämä myös helpottaa meidän päässä maksujen käsittelyä palkanlaskussa.

Huomioithan, että asiakkaalle tulee laittaa kuitti sähköpostiin (kuittia voi käyttää kotitalousvähennyksiin sellaisenaan). Käteismaksuissa kuitti on ehdoton!

 
Huomioithan hinnoittelussa, että hinnan tulee sisältää alv. 24% sekä SumUpin oma palkkio 1,49% => jäljelle jäävästä hinnasta lasketaan palkka.
 

Tilitykset osuuskunnalle

 
Meille tulee tieto myynneistä (kortti sekä käteinen) päivittäin. Käteismyynneistä ei mene SumUpin provisiota. Käteismyynneistä on tärkeä antaa asiakkaalle kuitti (sähköpostiin), koska se helpottaa huomattavasti esim. reklamaatiokäsittelyä => jos meillä ei ole tietoa myynnistä emme voi auttaa reklamaation käsittelyssä. Kuitteja ei voi myöskään kirjoittaa jälkikäteen.
 
Käteismyynnit voi tilittää meille kahdella tavalla:

1. tilitä kertynyt summa kerran kuukaudessa. Summa tulee olla siirrettynä 5 arkipäivää ennen palkanmaksua, jotta suoritus kerkeää näkyä meillä ja me kerkeämme laskea palkan => eli kun palkanmaksu on 30./31. pvä niin suoritus tulee näkyä meillä 25 pvä. Tilitys suoritetaan tilillemme FI63 7997 7993 8500 93. Viitteenä Etunimi Sukunimi (#jäsennumero), Sumup myynnit xx.-xx.xx.202x => esim. Maija Meikäläinen (#18), SumUp myynnit 1.-30.8.2023.

2. Jos tilitystä ei näy ko. päivään mennessä laitamme jäsenelle laskun, jonka maksamalla tilitys siirtyy meille. Tällöin myös ko. summa menee seuraavaan palkanmaksuun (ei ehdi ko. kuun palkkaan).
 
Muistathan käyttää valmiita tuotenimikkeitä tai kirjoita veloituksen yhteyteen selkeästi kenen tuote/mikä tuote niin osaamme yhdistää käteismyynnit oikealle henkilölle. Osuuskunnassa on usealla laitteita käytössä ja tilitykset tulevat yhtenä kokonaisuutena, josta poimimme jäsenten myynnit ja tämän vuoksi on tärkeää, että myynnit on kirjattu selkeästi.
 

Palkanlasku myynneistä

Osuuskunta poimii myyntisi maksupäätteen raportilta ja laskee palkan tämän jälkeen sovitusti. Huomioithan, että SumUp-maksut tilitetään vain kerran kuukaudessa palkanmaksun yhteydessä.