Moni miettii oman osaamisensa kautta työllistymistä ja kevytyrittäjyys on ollut nosteessa jo useamman vuoden. Se, miten kevytyrittäjyys helposti ymmärretään on lähinnä laskutusinstrumentin käyttöönottoa laskutuspalvelun avulla. Mutta yrittäjyys on paljon muutakin kuin laskuttamista. Miltä kuulostaa, jos kuitenkin saisit enemmän kuin pelkän laskutuspalvelun? Mitä jos saisit yhteisön, jossa osaamistasi tuetaan ja voisit keskittyä omaan osaamiseen ilman yrittäjyyteen liittyvää byrokratiaa?

HEIMO Osuuskunta tarjoaa kaikkea tätä ja paljon muuta. Osuuskunta on yhteisö, joka puhaltaa yhteen hiileen verkostoituen ja tukien itsensä työllistymistä sekä jäsenistön kesken että myös osuuskunnan ulkopuolella. Tämä kaikki ilman, että tarvitsee huolehtia yrittäjän velvollisuuksista ja vastuista. Voit keskittyä omaan osaamiseen täysillä.


Osuuskunnan vaikutus tukiin

Erilaiset laskutuspalvelut herättävät pohdintaa niiden käytön vaikutuksesta mm. TE-keskuksen kantaan. Yleisestihän on tulkittu, että olemalla ns. kevytyrittäjä olet yrittäjä ja näin ollen saatat menettää oikeuden tiettyihin tukiin ja etuuksiin.

HEIMO Osk on syksyllä 2018 perustettu työosuuskunta. Osuuskunnan tarkoituksena on pääasiallisesti edistää jäseniemme työllistymistä tarjoamalla jäsenelle mahdollisuuksia työllistyä osuuskunnan ulkopuolisten hankkeiden lisäksi osuuskunnan sisällä sekä järjestää ja tarjota koulutusta ammatilliseen osaamiseen sekä markkinointiin. Osuuskunnan jäsen maksaa liittyessään liittymismaksun 149e, joka tekee hänestä osuuskunnan omistaja-jäsenen. HEIMO Oskin jäseniä ei katsota itsenäisiksi yrittäjiksi, koska jäsenen omistusosuus on noin 1%-luokkaa (11/2018).

Miten homma sitten toimii?

  1. Käy liittymässä jäseneksi ja maksa osuusmaksu
  2. Maksettuasi liittymismaksun saat tunnukset jäsensivuille ja palvelut on käytettävissäsi
  3. Kun saat työtarjouksen, teet toimeksiantosopimuksen työnostajan kanssa (joko meidän valmis lomake/voit käyttää omaasikin) ja lähetät kopion sopimuksesta osuuskuntaan.
  4. Teet työn sovitusti ja käyt täyttämässä laskutuslomakkeen
  5. Osuuskunta laskuttaa toimeksiannon ja suorituksen saapuessa tilillemme vähennämme lakisääteiset kulut ja saat sinulle kuuluvan osan palkkana tilille.

Liity jäseneksi jo tänään!

Perinteisesti osuuskuntiin liityttäessä maksetaan kertaluonteinen osuuskuntamaksu – HEIMOssa se on 149e, josta osuuspääoma (50e) palautetaan jäsenelle jäsenyyden päättyessä osuuskuntalain määrittelemissä puitteissa. Kun palvelut otetaan käyttöön peritään laskutuksesta hallintokorvaus eli tutummin laskutuspalkkio, joka on 4% toimeksiannon loppusummasta.

Liittymismaksulla halutaan sitoutunutta jäsenistöä ja jäsenemme ovatkin huomanneet, että liittymismaksu on maksanut itsensä nopeasti takaisin ja jäsenyys on tuonut rahanarvoisia etuja tullessaan!

Lue lisää ja liity jäseneksi jo tänään.